Låneinfo

Hur mycket kan jag låna?
Du kan låna från 10 000 till 40 000 kronor.

Hur lång är min återbetalningsperiod?
Du kan själv bestämma löptiden för ditt lån, mellan 12-84 månader. Lös lånet når du vill - utan avgifter

Behöver jag lämna säkerhet för lånet?
Nej, det behöver du inte. Vi ställer inga krav på säkerhet för låne.

Hur ansöker jag om att få ett KlickLån?
Du behöver bara fylla i formuläret till höger så gör vi automatiskt en online-kreditprövning och du får svar på din ansökan. I vissa fall behöver vi ställa några enkla frågor till dig innan vi kan slutligt godkänna ditt lån. Om så är fallet kommer du få besked på skärmen och vi kommer därefter kontakta dig under våra öppettider (mån-fre kl 08-17) via telefonnummer 020-24 24 24. Syftet är att ge oss en tydligare bild av din privatekonomi, så att vi kan finde det rigtige lån til dig.

Hur hög blir min ränta?
Din ränta bestäms först efter en individuell kreditprövning. De räntor vi för närvarande kan erbjuda ligger mellan 9,84%-21,60%. I samband med att vi godkänner din låneansökan kommer du få ett låneavtal för underskrift, och där framgår klart och tydligt både din årsränta samt din effektiva ränta. Effektiv ränta är ett sätt att enkelt se din totala kostnad för lånet, inklusive eventuella avgifter, uttryckt som en årlig räntesats.

Hur fungerar er kreditprövning?

Vi är måna om att följa god kreditgivningssed. Detta innebär bland annat att vi alltid tar en aktuell kreditupplysning från ett kreditupplysningsföretag innan vi kan godkänna en låneansökan. Dessutom behöver vi i vissa fall ställa några ytterligare frågor, för att skapa en heltäckande bild av din privatekonomi. Det kan vara uppgifter som din aktuella månadsinkomst, vilken form av försörjning du har, hur stora kostnader du har för boende och eventuella andra krediter, din familjesituation etc.

Vi är ett seriöst och långsiktigt företag med över 40 år på nacken och vårt mål är att erbjuda kontantlån under ansvarsfulla förhållanden. När vi behandlar din ansökan lägger vi därför stor vikt vid att säkerställa att du inte får ekonomiska problem genom att ta vårt lån.

Hur godkänner jag låneavtalet?
Så snart vi har godkänt din ansökan skickar vi dig ett låneavtal som du ska läsa igenom noggrant. Återkom till oss om du har några frågor så hjälper vi dig räta ut frågetecknen.

Enklast är om du kan och vill godkänna avtalet elektroniskt, via e-signering (se http://www.e-legitimation.se/ för mer information om hur du ansöker om e-legitimation). I detta fall skickar vi dig ett e-post med en länk som du klickar på för att komma vidare till vår samarbetspartner för e-signering, Signicat http://www.signicat.se. Där behöver du använda din e-legitimation (t ex BankID, mobil BankID, Telias eller Nordeas e-legitimation) för att få tillgång till ditt låneavtal (i PDF-format). Läs noga igenom låneavtalet, och passa på att spara ner det och skriva ut det för framtida referens. Därefter e-signerar du ditt avtal.

Om du inte vill eller kan skriva under ditt lånekontrakt med digital signatur skickar vi dig istället två exemplar av ett fysiskt kontrakt med posten. Du skriver sedan under ett exemplar och skickar tillbaks till oss, tillsammans med kopia av giltig legitimation. Behåll det andra exemplaret för din egen framtida referens.

Hur och när får jag pengarna?
Så snart vi har fått in ditt, med e-signering eller på papper, underskrivna låneavtal betalar vi ut pengarna (utbetalning sker dock endast helgfria vardagar). Pengarna kommer in på ditt bankkonto senast 1 vardag efter att ditt lån har godkänts.

Hur gammal måste jag vara för att ta ett KlickLån?
Du måste ha fyllt 20 år.

Representativt exempel: Ett lån på 90 000 kronor till 21,60% bunden ränta med en återbetalningstid på 84 månader, med 84 avbetalningar om 2 102 kronor och 695 kronor i uppläggningsavgift (som läggs till lånet) samt 19 kronor i administrationsavgift, ger en effektiv ränta på totalt 24,64%. Totalt att återbetala blir 178 187 kronor.

Din månadskostnad: :-. Bunden ränta: 9,84-26,88%. Effektiv ränta 11,82% - 25,49% Totalt belopp att betala 57 909 - 80 635 Löptid min 12-max 120 mån. Max effektiv ränta 32,49%. Administrationsavgift tillkommer utöver månadsbeloppet (max 19:-/mån vid autogiro, annars 45:-/mån).